Χ. Χωματάς: Η αλώβητη έδρα μας θα συμβάλλει σε μια καλή πορεία

Χ. Χωματάς: Η αλώβητη έδρα μας θα συμβάλλει σε μια καλή πορεία

Χ. Χωματάς: Η αλώβητη έδρα μας θα συμβάλλει σε μια καλή πορεία

2020-10-28T12:40:33+02:00Οκτώβριος 28th, 2020|Categories: Featured, Μπάσκετ Ανδρών|Tags: , , |

Είναι από τα παιδιά που αν αναλάβουν το μαρκάρισμά σου στην άμυνα, θα χρειαστείς δύο φιάλες οξυγόνου για να επανέλθουν οι σφυγμοί σου στα φυσιολογικά τους επίπεδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι επιθετικές αρετές αγνοούνται. Τουναντίον.

Ο Χάρης Χωματάς ήταν από τους διακριθέντες της αναμέτρησης του αντρικού εναντίον της Δάφνης Αγ. Δημητρίου για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και μίλησε στην σελίδα της ομάδας για την συνέχεια και την ψυχολογική ετοιμότητα που πρέπει να δείξουν οι παίκτες μετά την προσωρινή αναστολή των αγώνων της Ένωσης.

Ένα σχόλιο για το χθεσινό παιχνίδι

Αρχικά εύχομαι μια καλή μπασκετική χρόνια σε όλες τις ομάδες και υγεία, που είναι το υπέρτατο αγαθό ειδικά την περίοδο που διανύουμε, σε όλους τους αθλητές και τα στελέχη των ομάδων.

Το χθεσινό ματς ήταν πολύ σημαντικό για μας, καθ’ ότι ήταν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για την φετινή σεζόν. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό φέτος πρέπει προπαντός να διατηρήσουμε την έδρα μας αλώβητη. Ως εκ τούτου υπήρχε ένα μικρό άγχος, το οποίο βέβαια διαχειριστήκαμε σωστά και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αντιμετωπίσαμε μια καλή και δύσκολη ομάδα, με καλό ρόστερ κι αυτό φάνηκε στο γεγονός ότι παρότι το ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειχνε ότι θα έχουμε ένα εύκολο βράδυ, δεν τα παράτησαν και βρέθηκαν κοντά στο σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Όμως με την σωστή καθοδήγηση του προπονητή μας και την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα καταφέραμε και πανηγυρίσαμε την νίκη.

Νοιώθεις ότι βρίσκεις τα πατήματά σου;

Μέρα με την μέρα νοιώθω όλο και καλύτερα. Σίγουρα δεν είμαι έτοιμος στο 100% αλλά έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στο ιατρικό team και σε συνδυασμό με τον τρόπο που δουλεύει η ομάδα, θεωρώ ότι θα βρεθώ πιο σύντομα απ’ ότι φανταζόμουν σε αυτό το ποσοστό

Ψυχολογικά η διακοπή των αγώνων, πως επηρεάζει έναν αθλητή;

Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για έναν αθλητή αυτή η διακοπή, διότι είχαμε μπει σε ρυθμούς αγώνων και κάτι τέτοιο θα μας αποσυντονίσει. Είμαι σίγουρος όμως ότι ο κόουτς θα διαχειριστεί όπως πρέπει, όπως άλλωστε έκανε και με την παράταση που πήρε το πρωτάθλημα στο ξεκίνημα του. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που μας παρέχουν το Υπουργείο υγείας σε συνεργασία με την Ένωση, για το κοινό καλό όλων μας.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας