Χωματάς: Το κλίμα της ομάδας μου δημιουργεί «ανυπόμονα» συναισθήματα επιστροφής

Χωματάς: Το κλίμα της ομάδας μου δημιουργεί «ανυπόμονα» συναισθήματα επιστροφής

Χωματάς: Το κλίμα της ομάδας μου δημιουργεί «ανυπόμονα» συναισθήματα επιστροφής

Τις δικές του σκέψεις για το φαινόμενο της αποχής από τις αγωνιστικές δραστηριότητες, περιγράφει στην επίσημη σελίδα του Φοίνικα Πειραιά, ο αθλητής του αντρικού τμήματος, Χάρης Χωματάς.

Με συναισθηματική χροιά στην κουβέντα του, κάνει αναφορά στο παρόν και την στιγμή της επανεκκίνησης, που θα τον βρει στην μεγάλη αγκαλιά της φετινής ομάδας του συλλόγου.

«Αρχικά πρέπει να επισημανθεί ότι είναι μια πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμη κατάσταση η αποχή απ’ τις αθλητικές μας δραστηριότητες για όλους τους παίχτες όλων των ομάδων. Είναι η δεύτερη φορά που καλούμαστε να κάνουμε κάτι τέτοιο, πράγμα το οποίο από μόνο του το κάνει πιο δυσάρεστο!

Προσωπικά το διαχειρίζομαι όπως την πρώτη φορά. Για να διατηρηθώ σε μια επιθυμητή φυσική κατάσταση γυμνάζομαι συστηματικά! Το θεωρώ επιτακτικό για τον εαυτό μου να βρω 1.5 ώρα μέσα στη μέρα για να γυμναστώ. Η άθληση ήταν στην καθημερινότητα μας. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο να μην είναι και τώρα.

Το δύσκολο κομμάτι είναι στον ψυχολογικό τομέα! Πρόκειται για τα ίδια συναισθήματα που έχουν οι αθλητές, αμέσως μετά την λήξη των πρωταθλημάτων. Δηλαδή, δεν θα βλέπουμε τους συμπαίκτες μας κάθε μέρα, δεν θα ακολουθούμε την ίδια διαδρομή για το γήπεδο, δεν θα υπάρχει στο πρόγραμμα η διεξαγωγή αγώνων και γενικότερα η καθημερινότητά μας αλλάζει. Κάπως έτσι είναι και αυτή την περίοδο.

Ωστόσο, το μόνο θετικό για μένα προσωπικά είναι ότι όταν με το καλό θα μας επιτραπεί να γυρίσουμε στα γήπεδα θα πάω να βρω μια ομάδα γροθιά, μια οικογένεια, ένα σύνολο με τρομερό κλίμα και αυτό με κάνει να ανυπομονώ ακόμα περισσότερο για την επανένταξή μας!» ήταν τα λόγια του.