Τι πρέπει να κάνουν οι αθλητές πριν την επανένταξη στις προπονήσεις

Τι πρέπει να κάνουν οι αθλητές πριν την επανένταξη στις προπονήσεις

Τι πρέπει να κάνουν οι αθλητές πριν την επανένταξη στις προπονήσεις

2020-12-06T17:58:23+02:00Δεκέμβριος 6th, 2020|Categories: Featured, Νέα|Tags: , , |

Ενδιαφέρουσες απόψεις για την δύσκολη επικαιρότητα των αθλητών λόγω της αποχής από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις λόγω του κορωνοϊού αλλά και τα μοντέλα που πρέπει να υιοθετήσουν οι ομάδες αναφορικά με τον προγραμματισμό τους σε θέματα οργάνωσης και φυσικής κατάστασης, ανέπτυξε διεξοδικά ο καλεσμένος της εκπομπής «Restart Basketball» μέσα στην εβδομάδα, κ. Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος, εργοφυσιολόγος και γυμναστής, μέλος του προπονητικού staff της Εθνικής Παίδων.

Αναφορικά με το επίμαχο θέμα της επικαιρότητας και την αποχή των αθλητών από τις προπονήσεις, ο γνωστός εργοφυσιολόγος τόνισε ότι: «Η συστηματική ατομική προπόνηση κατά τη διάρκεια αυτού του lockdown είναι καλή και σε κρατά σε ένα σεβαστό επίπεδο. Στη συνέχεια, όμως ο καθένας πρέπει να ακολουθήσει ατομικά προγράμματα γυμναστικής για να μπει σταδιακά στο γήπεδο και σε ένα ομαδικό status quo. Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο οι αθλητές να φορτίζουν την οστική τους πυκνότητα, έτσι ώστε να είναι πιο προετοιμασμένοι οι αθλητές στην περίοδο επανένταξης».

Ο κ. Ανδρουτσόπουλος ως οπαδός της άποψης «οργανωμένη δουλειά» επισήμανε ότι χρειάζεται συστηματική οργάνωση στο οτιδήποτε κάνουν ομάδες και παίκτες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι τεχνικοί διευθυντές όλων των ομάδων είναι να οργανώσουν αυτό που έχουν. Στη συνέχεια να αποκτήσουν τεχνογνωσία, μετά να αντιμετωπίσουν τα πράγματα με ρεαλισμό και όχι με παρωπίδες, να γίνει κατανοητός ο ρόλος των ανθρώπων που απαρτίζουν ένα οργανισμό και τέλος να αγαπάμε αυτό που κάνουμε».

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας