Παπαντωνίου: Η σκέψη της επιστροφής στο γήπεδο με τα αδέλφια μου με κρατά ζωντανό

Παπαντωνίου: Η σκέψη της επιστροφής στο γήπεδο με τα αδέλφια μου με κρατά ζωντανό

Παπαντωνίου: Η σκέψη της επιστροφής στο γήπεδο με τα αδέλφια μου με κρατά ζωντανό

Ήταν το μεταγραφικό μπαμ του καλοκαιριού και ο ερχομός του προκάλεσε ντελίριο προσδοκιών στις τάξεις της ομάδας αλλά και στα δεδομένα της φετινής Α’ Εσκανά των αντρών. Είναι πραγματικός επαγγελματίας και όσοι τον ζουν από κοντά, καταλαβαίνουν το γιατί.

Ο Δημήτρης Παπαντωνίου μοιράστηκε τις ανησυχίες του στην επίσημη σελίδα της ομάδας, αναφορικά με την απούσα αγωνιστική δραστηριότητα, τονίζοντας μεταξύ άλλων τις δυσάρεστες ψυχολογικές συνιστώσες για τον αθλητή.

«Η προπόνηση της καραντίνας όπως την ονομάσαμε…. μέσα σε τέσσερις τοίχους χωρίς όργανα, χωρίς την επίβλεψη του γυμναστή για τυχόν λάθος της άσκησης και αποφυγής τραυματισμού, δυστυχώς δεν νοείται σαν κατάσταση. Από την άλλη όμως δεν μπορώ να κάτσω άπραγος και να λιώνω στον καναπέ με καφέ. Τόσα χρόνια και μια ζωή στα γήπεδα, πρέπει να κρατήσω το σώμα μου σε μια εγρήγορση και όχι σε αδράνεια.

Έτσι λοιπόν και εγώ όπως και πολλοί συναθλητές μου κάνουμε ότι μπορούμε να κρατηθούμε σωματικά σε μια καλή κατάσταση με ποδήλατο, κοιλιακούς και διάφορες ασκήσεις δύναμης.

Όσο για το ψυχολογικό τομέα, είναι μια δύσκολή δοκιμασία, καθώς όταν έχεις μάθει όλη την ζωή σου μέσα σε ένα γήπεδο και τώρα να είσαι κλεισμένος μέσα σε ένα κουτί 4×4, με κάνει να νοιώθω σαν αγρίμι μέσα σε κλουβί. Όμως η τακτική γυμναστική, η αγάπη και η κατανόηση της οικογένειάς μου, καθώς και η σκέψη της επιστροφής στο γήπεδο και τα αποδυτήρια με τα αδέρφια μου, με κρατούν ζωντανό».

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας (kogass@hotmail.com)