Κατσούρης: Επιστροφή στο γήπεδο για να ξανανιώσω μέλος της όμορφης παρέας του Φοίνικα

Κατσούρης: Επιστροφή στο γήπεδο για να ξανανιώσω μέλος της όμορφης παρέας του Φοίνικα

Κατσούρης: Επιστροφή στο γήπεδο για να ξανανιώσω μέλος της όμορφης παρέας του Φοίνικα

2021-01-21T13:21:53+02:00Ιανουάριος 21st, 2021|Categories: Featured, Μπάσκετ Ανδρών|Tags: , , |

Είναι από τα παιδιά που προτιμούν μέσα στο σκοτάδι της σιωπής, να κάνουν θόρυβο τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Αν και έχει φλερτάρει εντόνως στο παρελθόν με την «Liga Endesa» το μπασκετικό του πεπρωμένο είναι στην Ελλάδα και τη φετινή περίοδο κλήθηκε να συμμετάσχει στο ταξίδι του Φοίνικα Πειραιά.

Ο Γιώργος Κατσούρης, λοιπόν περιέγραψε στην επίσημη σελίδα της ομάδας του Φοίνικα, την δική του καθημερινότητα με το νέο επιχειρηματικό του project, («μπαίνοντας» στα λημέρια του Αλέξανδρου Κίκη), ενώ εξέφρασε και την επιθυμία του για ταχεία επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

«Η αλήθεια είναι πως η δεύτερη καραντίνα με βρήκε πιο προετοιμασμένο για το πως πρέπει να λειτουργήσω σωματικά αλλά και ψυχολογικά εκτός γηπέδου.

Tον πρώτο καιρό πήγαινα για τρέξιμο και γυμναστική 2 φορές την εβδομάδα, προσπαθώντας να αποφύγω την αδράνεια στην οποία είχα υποκύψει κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας. Παράλληλα από τις αρχές του Νοέμβρη (εμπνευσμένος από τον συμπαίκτη- φοιτητή- επιχειρηματία Αλέξανδρο Κίκη) ξεκινήσαμε με τον καλό μου φίλο και πλέον συνεταίρο Παναγιώτη Κουκουνιά (αθλητή του Αμύντα) έναν διαφορετικό αγώνα με στόχο την λειτουργία ενός συνοικιακού small market ,στον Υμηττό, του kuku mart!

Αρχίζοντας απ’ το μηδέν, χρειάστηκε να βάλουμε πολύ προσωπική δουλειά και οι δύο, έτσι το τελευταίο χρονικό διάστημα, αντί για τρέξιμο και γυμναστική , κάνω την προπόνηση του Larousso από το karate kid. Η ρουτίνα μου περιέχει βάψιμο, κουβάλημα ή καθαριότητα , ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε.

Τα ντοκουμέντα του «Kuku mart»

 

Η ενασχόλησή μου με το «Kuku mart», εκτός από σωματικά με βοηθάει πολύ και ψυχολογικά, γιατί η καθημερινότητά μου πριν την καραντίνα περιλάμβανε πολλές ώρες μπάσκετ είτε σαν αθλητής, είτε σαν προπονητής. Όταν αυτές οι ώρες ξαφνικά εξαφανίστηκαν, κλήθηκα να βρω κάτι διαφορετικό αλλά εξίσου δημιουργικό και παραγωγικό, ώστε να καταπολεμήσω την απραξία που προανέφερα και που θεωρώ τον κύριο λόγο της κακής διάθεσης των ανθρώπων την περίοδο της καραντίνας.

Εννοείται πως, όπως όλοι οι αθλητές του Φοίνικα, έτσι και εγώ, ανυπομονώ για την επανέναρξη των προπονήσεων, όχι τόσο για να προπονηθώ με τους αδιαμφησβήτητα καλούς συμπαίκτες μου, όσο για να νιώσω πάλι ενεργό μέλος της ωραίας παρέας που έχουμε δημιουργήσει».

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας (kogass@hotmail.com)