Η μισή χαρά της ξεχασμένης αγωνίας

Η μισή χαρά της ξεχασμένης αγωνίας

Η μισή χαρά της ξεχασμένης αγωνίας

2020-10-12T14:04:53+02:00Οκτώβριος 12th, 2020|Categories: Featured, Μπάσκετ Ανδρών|Tags: , , , |

Η έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των ομάδων είναι σε εξέλιξη, με το κύπελλο να κάνει την καθιερωμένη εισαγωγή στις αγωνιστικές δραστηριότητες των ομάδων.

Για τον Φοίνικα Πειραιά, σήμερα είναι η πρώτη αγωνιστική μέρα για την άκρως και πολλά υποσχόμενη χρονιά που δημιούργησε το καλοκαίρι.

Αν και όλα κρίνονται στο παρκέ και όχι στα λόγια, αυτό δεν αλλοιώνει το πνεύμα των προθέσεων και των βάσεων που ήθελε να θέσει η ομάδα μέσω του γενικού αρχηγού, Παναγιώτη Αθανασόπουλου και του προπονητή Χρήστου Πουτουλίδη. Οι μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι «μιλούν» από μόνες τους για όλους και για όλα.

Η αφορμή όμως του παρόντος άρθρου δεν έχει να κάνει με τον Φοίνικα (θα τα αναλύσουμε σε δεύτερο χρόνο) αλλά με την ουσία της της όλης αυτής σωματικής και συναισθηματικής μέθεξης, που είναι το παιχνίδι.

Επιτέλους δράση μετά από πολύ καιρό. Η τελευταία «παράσταση» της ομάδας ήταν τον περασμένο Μάρτιο στο κλειστό γυμναστήριο της Αργυρούπολης με αντίπαλο το Ελληνικό.  Έκτοτε, όλα πάγωσαν και μάλιστα βίαια.

To βίαιο λουκέτο

Η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε λουκέτο σε κάθε ομαδική δραστηριότητα, τερματίζοντας μια ολόκληρη χρονιά. Σήμερα, όμως είναι μια άλλη μέρα. Είναι η συνέχεια αυτού που κάνουν όλοι με ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά. Σήμερα, έχει ματς που θα συνοδευτεί από την καθιερωμένη αγωνία και σκέψη για τη νίκη.

Η μισή τέλος χαρά, συνίσταται στην απουσία του κόσμου αλλά και το αβέβαιο. Ο ρυθμός των κρουσμάτων και όλα όσα διαβάζουμε και ακούμε για την έξαρση του ιού στην χώρα μας έχουν αλλοιώσει αρκετά τα πράγματα και τα δεδομένα. Ουδείς γνωρίζει τι ξημερώνει αύριο. Αν θα εντοπιστούν κρούσματα και παγώσουν εκ νέου τα πάντα.

Για επίλογο όμως, ας κλείσουμε με μια πιο αισιόδοξη νότα, αυτή της δράσης, γιατί σήμερα θα παίξουμε, θα γελάσουμε, θα απογοητευτούμε και θα ξανασηκωθούμε.

Καλή αρχή σε όλους!

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας (kogass@hotmail.com)