Η ανακοίνωση της ΕΣΚΑΝΑ για τα τμήματα υποδομών

Η ανακοίνωση της ΕΣΚΑΝΑ για τα τμήματα υποδομών

Η ανακοίνωση της ΕΣΚΑΝΑ για τα τμήματα υποδομών

2020-10-06T11:58:48+02:00Οκτώβριος 2nd, 2020|Categories: Ακαδημίες|Tags: , , |

Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών (covid-19) για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021,αποφάσισε ότι η υποχρεωτική συμμετοχή στα Ανδρικά πρωταθλήματα προϋποθέτει συμμετοχή στα πρωταθλήματα Εφήβων ή Παίδων και αντίστοιχα στα Πρωταθλήματα Γυναικών προϋποθέτει συμμετοχή στα πρωταθλήματα Νεανίδων ή Κορασίδων. Θα εκδοθεί και η σχετική τροποποιητική προκήρυξη.

H συγκεκριμένη διευκρινιστική ανακοίνωση έχει μεγάλη σημασία, δεδομένου ότι πριν από λίγες ημέρες η ΕΟΚ προχώρησε σε μια αινιγματική αλλαγή που δεν είναι και η καλύτερη είδηση, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους φίλους και μη του μπάσκετ.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία κατοχύρωσε πως πλέον δεν είναι απαραίτητο -προκειμένου μια ομάδα να συμμετέχει στις εθνικές κατηγορίες- να διαθέτει ομάδες παίδων, εφήβων, κορασίδων και νεανίδων.

«Τα Σωματεία που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών δεν υποχρεώνονται να έχουν συμμετοχή στα Πρωταθλήματα Παίδων ή Εφήβων και Κορασίδων ή Νεανίδων για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Δεν θα υφίσταται επιβολή ποινής» αναφέρεται χαρακτηριστικά.